Sayfalar

25 Mayıs 2010 Salı

Gaziantep Spor Bülen Uygunla Anlaşamadı

Geçen hafta Gaziantep SporKulübünün Kamuoyuna açıkladığı anlaşma bugün yeniden yapılan açıklama ile bazı konularda anlaşamadıkları için vazgeöildiğini duyurdu ...
Kulübümüz, daha önce prensipte anlaşma sağladığı değerli teknik direktör Bülent Uygun ile bazı konularda düşünce ayrılıklarının oluşması neticesinde anlaşmama kararı almıştır. Değerli hocamız Bülent Uygun’a teşekkür eder, başarılar dileriz.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Gaziantep Spor Kulübü

23 Mayıs 2010 Pazar

Altın Palmiye "Uncle Boonmee"nin



63. Uluslararası Cannes Film Festivalinde Altın Palmiye, Taylandlıyönetmen Apichatpong Weerasethakul'un "Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Livesfilminin oldu.

12 Mayısta Ridley Scott'un "Robin Hood" filmiyle açılışı yapılan, Julie Bertuccelli'nin "The Tree" filmiyle son bulan festivalde Amerikalı yönetmen Tim Burton'un başkanlığını yaptığı jüri, Büyük Ödüle de Fransız yönetmen Xavier Beauvois'nın "Of Gods and Men" filmini layık gördü.

Konya spor süper ligde

Bank Asya liginden süper lige yükselen son takım Konya spor oldu.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan Yükselme Grubu son maçında, ilk 2 maçını kazanan Konyaspor ile ilk 2 maçından 4 puan alan Altay karşı karşıya geldi.
Bank Asya 1. Lig Yükselme Grubu'nda yapılan maçta Konyaspor, Altay’la 2-2 berabere kalarak, Turkcell Süper Lig’e yükseldi.

19 Mayıs 2010 Çarşamba

Türkan Saylan mezarı başında anıldı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) eski Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, ölümünün birinci yılında, mezarı başında anıldı.
Prof. Dr. Türkan Saylan'ın Zincirlikuyu Mezarlığı'daki kabri başında düzenlenen anma törenine, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ve ÇYDD yöneticileri ile çok sayıda seveni katıldı.

ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, burada yaptığı konuşmada, merhum Türkan Saylan'ın toplumsal sorunlar için çözüm ürettiğini, insanlara hizmet etmeyi bir yaşam biçimi haline getirdiğini belirtti. Çelikel, “Sevgili yol arkadaşımız Türkan Saylan'ı sevgilerimizle, dualarımızla, yüreğimizde hüzün ile anıyoruz. O, görevini en iyi şekilde tamamlayarak huzur içinde aramızdan ayrıldı” dedi.

Bülent Uygun imzayı attı

Portekizli Teknik Direktör Jose Coucerio ile iki gün önce yollarını ayıran Gaziantepspor Kulübü yeni sezonda Bülent Uygun'la masaya oturarak 2 yıllık anlaşma imzaladı.

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl ile İstanbul'da bir araya gelen Bülent Uygun, kırmızı siyahlı takımın başına geçtiği imzayı resmen attı.

18 Mayıs 2010 Salı

Dünya kupasını kana bulayacaktı

Irak'ta tutuklanan bir El Kaide üst düzey yöneticisinin Güney Afrika'daki Dünya Kupası'nda terör eylemi hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta polis, Irak El Kaide'nin üst düzey bir yöneticisini tutukladı. El Kaide üyesi Abdallah Assam Saleh Misfar el Kahtani'nin Güney Afrika'da 11 Haziran'da başlayacak Dünya Kupası'nı kana bulamayı planladığı ortaya çıktı. El Kaide'nin maçlar oynandığı sırada terör eylemi yapmayı tasarladığı belirtildi.

17 Mayıs 2010 Pazartesi

KRAL TV VİDEO VE MÜZİK ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU


Kral TV Müzik Ödülleri’nin 16.’sı dün gece düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

İşte ödül sahipleri.

En İyi Kadın Sanatçı: Ajda Pekkan

En İyi Grup: Manga

En İyi Film Müziği: Nefes- Vatan Sağolsun (Fırat Yükselir)

En İyi Erkek Sanatçı: Mustafa Ceceli

Gazete Tirajları

10.05.2010 - 16.05.2010
1 ZAMAN
884.900
2 POSTA
511.936
3 HÜRRİYET
462.736
4 SABAH
358.656
5 HABERTÜRK
235.933

Irak'ta Bir ABD Helikopteri Düştü



Irak'ın Nasıriye kentinde ABD silahlı kuvvetlerine ait bir helikopterin düştüğü bildirildi.
Irak resmi haber ajansı INA'nın bildirdiğine göre, ABD kuvvetlerinden bir yetkili, helikopterin Nasıriye ilinin güneyindeki bölgede teknik bir nedenden dolayı Cumartesi akşamı düştüğünü belirtti.

Helikopter kazasında yaralı olmadığını söyleyen yetkili, helikoptere yönelik bir terör saldırısının söz konusu olmadığını ifade etti.

Başkent Bağdat'ın 375 kilometre güneyindeki Nasıriye'de meydana gelen kazayı başta doğrulamayan ABD yetkilileri, yerel medyada haberlerin çıkması üzerine bugün açıklama yapma gereği duydu.

Klasik otomobil rallisi


Klasik araba tutkunları bu haberi sakın kaçırmayın! Sonuncusu Rusya'da yapılan 'Klasik Otomobil Rallisi' oldukça yoğun bir izleyici kitlesine sahipti.

Kılıçdaroğlu adaylığını açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 22-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olağan kurultayda genel başkanlığa aday olacağını bildirdi.

CHP Genel Başkanlığı'na aday olacağını açıklayan Kılıçdaroğlu şu anda Cevdet Selvi ile görüşüyor.


Kılıçdaroğlu basın toplantısında şunları söyledi...

Deniz Baykal’ın 10 Mayıs 2010’da istifa etmesinden bu yana genel başkanlık boş, ülke gündemi yoğun. 90 yıllık köklü bir geçmişi olan partimizin adaysız olması düşünülemez. Tüm CHP’lilerin büyük bir sorumluluk içinde davranmaları zorunluluktur. Partimize yönelik komploları yıkmalıyız. Önümüzdeki seçimlerde iktidara gelebilmek için hazırlıkları başlatmalıyız.

Seçmeni ve örgütüyle partimizin gösterdiği büyük destekten güç alarak 22 Mayıs’taki kurultayda CHP genel başkanlığına aday olacağımı kamuoyuna duyurmayı önemli bir görev sayıyorum.

Arkadaşlarımın bu kararını parti bilinci içinde değerlendireceğini düşünüyorum. Onurla ve gurula sürdürdüğüm CHP Grup Başkanvekilliğinden ayrılıyorum. Baykal'la her zaman görüşürüz. Bir kırgınlık söz konusu değil. Kendisinin bilgi ver birikimlerinden yaralanacağız.

Kimlerin desteği olduğu konusunda önümüzdeki günlerde daha net bir tablo ortaya çıkacağını belirten Kılıçdaroğlu, Baykal lehine bir tablo ortaya çıkması durumunda tavrının ne olacağının sorulması üzerine de 'Benim tavrım belli' diye konuştu.

CHP Genel Başkanlığı’nın güçlü adayları arasında bulunan Kılıçdaroğlu’nun il başkanlarından destek istemesi bekleniyor.

13 Mayıs 2010 Perşembe

Ali Zitouni: "Necati, Beşiktaş ile anlaştı"


Antalyaspor'un başarılı orta saha oyuncusu Ali Zitouni, Sabah gazetesi ile yaptığı söyleşide, adı Fenerbahçe ile anılan takım arkadaşı Necati Ateş'in Beşiktaş ile anlaştığını söyledi.Necati'nin sezon sonunda takımdan ayrılacağını doğrulayan 29 yaşındaki futbolcu, "Medyada Fenerbahçe'ye gideceği konuşuluyor. Ancak ben Beşiktaş ile anlaştığını duydum" dedi.Zitouni, ligde en beğendiği futbolcuların Arda Turan ve Alex de Souza olduğunu da sözlerine ekledi.