Sayfalar

23 Haziran 2010 Çarşamba

Tuhaf...

Evet tuhaf; tuhaf en çok beğendiğim hayran olduğum hep beraber çalışmak istediğim bir üstadımın yeni yazdığı kitabın ismi Evet Ertuğrul Özkök yazmıştı...
Gerçekten tuhaftı ismi gibi henüz bitirmedim ama büyük bölümünü okudum evet tuhaf ve yazmak istiyordum.
Bazı olaylardan etkilenmiştim... bazı ayrıntıları sorgulamıştım..

21 Haziran 2010 Pazartesi

Heyecanlı Olmak... Heyecan Aramak

İlk defa uzun yazacağım  çünkü dün benim için önemli idi...
Bu sabah erken kalktım... Çünkü heyecanım vardı biraz.
Dört yıldır okuduğum Marmara Üni. İletişim Fakültesini bitiriyordum...
Sabah erken kalktım ...Çünkü lisans tezimin jürisi vardı.. Evet dört yılın sonunda yazdığım tezimle mezun olacaktım...

19 Haziran 2010 Cumartesi

Birlik olmamızın gerektiği en önemli günlerdeyiz!


            Birlik olmalıyız. Biz birlik olalım ki dünya karşımızda eğilsin bir yerde dik durmakla olmaz her yerde dik durmamız gerekir. Mavi Marmara için yürüyenlere hadi yine bekliyoruz şimdi de kendi şehitlerimize, kendi çocuklarımıza, Mehmetçiklerimiz için sokağa çıkalım bu sefer kendi milletimiz için Türk bayraklarıyla hep birden ve tek ağızda haykıralım kahrolsun pkk diye birlik olmamız gerek. Eksen kayması diyorlar derler ama bilmiyorlar ki Türk birleştiği zaman, birlik olduğu zaman dünyayı yöneteceğini bilmiyorlar tarihimizi, geçmişimizi tanımıyorlar bizi biz Türk’üz Doğu Batı değil her yeri yönetiriz istersek.

Savaş ve Demokrasi

  Savaş ve demokrasi kavramlarına baktığımız zaman köken olarak zıt kelimeler olabilir. 2000’li yıllardan itibaren artık demokrasi getireceğiz diye savaşların başladığını ama asıl sebepleri hiçbir zaman demokrasi getirmek olmayan ve kendini dünyanın en büyük süper gücü olarak tanımlayan bir ülke demokrasi getireceğiz diye savaş açtığı ülkeden hala çıkamıyor.

Sosyal Medya

Bugünlerde en fazla duyduğum kelimelerden bir tanesi sosyal medya. Sosyal medya dediğimiz zaman karşımıza en çok çıkanlar facebook, tiwitter gibi en yaygınlarından bahsedebiliriz.. Türkiye'de her üç internet kullanıcısının ikisinin facebook üyeliği var. Alexa.com 'un verilerine göre Türkiye'de 26 milyon internet kullanıcısı var.

Sessizlik

Sağ partilerde bir sessizlik göze çarpıyor. Ak Parti ise kendini daha çok merkeze çekmiş artık merkez partiyim çığırtkanlığı yapan kendini sağ parti kimliğinden kaydıran parti konumunda. Daha çok sağ parti diye adlandırdığımız ve bu ülkeyi yönetmiş önemli liderler çıkartmış iki parti olan Anavatan Partisi ile Doğru Yol Partisi birleşti.

Pazar

İstanbul'da güneşli pazar günleri farklı oluyor. Böyle olunca İstanbulluların aklına gelen ilk iş pazar keyfi, sahil kenarları keyfin merkezi konumu.

Değişen Gazetecilik

İnsanoğlu var olduğu sürece gazetecilik mesleği yaşamını her zaman sürdürecektir; çünkü insanların merak ettikleri konulardan bir tanesi haberdir insanlar görmedikleri yerlerde neler oluyor, kim ne yapıyor, nasıl yaşıyor veya kendilerini tehdit eden bir durumla karşılaşacaklar mı hep bu sorularla karşı karşıya kalmışlardır. Bu isteklerini de gazeteciler karşılamaktadır.