Sayfalar

26 Ocak 2011 Çarşamba

Hayatın Anlamı ..

‎''Eski zamanların birinde bir adam hayatın ne olduğuna takmış kafayı..Bulduğu hiçbir cevap ona yeterli gelmemiş ve başkalarına sormaya karar vermiş. Aldığı cevaplarda ona yetmemiş. Fakat mutlaka cevabı olmalı diyormuş. Köy kasaba-ülke dolaşmış buarada zaman durmuyor tabiki...Tam umudunu yitirmişken bir köyde konuştuğu insanlar ona" şu karşıki dağları görüyormusun orada yaşlı bir bilge yaşar! İstersen ona git aradığın cevabı verebilir. Çok zorlu yolculuk sonunda bilgenin yaşa dığı eve ulaşmış,ve Hayatın anlamı ne olduğunu sormuş..Bilge bunun cevabını söylerim ama bir sınavdan geçmen gerekiyor..Adam kabul etmiş..
Bilge bir çay kaşığı vermiş admın eline ve içinde silme bir şekilde zeytinyağ doldurmuş, şimdi çık ve bahçede bir tur at tekrar buraya gel. yanlız dikkat et kaşıktaki zeytinyağ eksilmesin, eğer bir damla eksilirse kaybedersin. Adamın gözü çay kaşığında bahçeyi turlayıp gelmiş. Bilge bakmış evet demiş kaşıkta yağ eksilmemiş, peki bahçe nasıldı? Adam şaşkın ama ben kaşıktan başka yere bakmadım ki..Şimdi tekrar bahçeyi elinde kaşıkla dolaşıyorsun ama bahçeyi inceleyip gel. adamı bahçedeki güzellikler büyülemiş muhteşem bahçeymiş çünkü.. Geri geldiğinde büyülendiğini anlatmış...Bilge gülümsemiş ama kaşıkta hiç yağ kalmamış demiş ve eklemiş:


-Hayat senin bakışınla anlam kaznır ya sadece bir noktayı görürsün hayatın akıp gider sen farkına varamazsın...Yada görebileceğin tüm güzelliklerin tam ortasında hayatı yaşarsın akıp giden zamanın anlam kazanır...

"Hayatın anlamı senin bakışlarında gizlidir....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder