Sayfalar

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Kılıçdaroğlu adaylığını açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 22-23 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olağan kurultayda genel başkanlığa aday olacağını bildirdi.

CHP Genel Başkanlığı'na aday olacağını açıklayan Kılıçdaroğlu şu anda Cevdet Selvi ile görüşüyor.


Kılıçdaroğlu basın toplantısında şunları söyledi...

Deniz Baykal’ın 10 Mayıs 2010’da istifa etmesinden bu yana genel başkanlık boş, ülke gündemi yoğun. 90 yıllık köklü bir geçmişi olan partimizin adaysız olması düşünülemez. Tüm CHP’lilerin büyük bir sorumluluk içinde davranmaları zorunluluktur. Partimize yönelik komploları yıkmalıyız. Önümüzdeki seçimlerde iktidara gelebilmek için hazırlıkları başlatmalıyız.

Seçmeni ve örgütüyle partimizin gösterdiği büyük destekten güç alarak 22 Mayıs’taki kurultayda CHP genel başkanlığına aday olacağımı kamuoyuna duyurmayı önemli bir görev sayıyorum.

Arkadaşlarımın bu kararını parti bilinci içinde değerlendireceğini düşünüyorum. Onurla ve gurula sürdürdüğüm CHP Grup Başkanvekilliğinden ayrılıyorum. Baykal'la her zaman görüşürüz. Bir kırgınlık söz konusu değil. Kendisinin bilgi ver birikimlerinden yaralanacağız.

Kimlerin desteği olduğu konusunda önümüzdeki günlerde daha net bir tablo ortaya çıkacağını belirten Kılıçdaroğlu, Baykal lehine bir tablo ortaya çıkması durumunda tavrının ne olacağının sorulması üzerine de 'Benim tavrım belli' diye konuştu.

CHP Genel Başkanlığı’nın güçlü adayları arasında bulunan Kılıçdaroğlu’nun il başkanlarından destek istemesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder