Sayfalar

27 Ağustos 2010 Cuma

12 Eylül Referandumu

12 Eylülü hep büyüklerden duyduk 30 yıl önce T.C askerleri hükümeti düşürerek yasama ve yürütmeye el koymuş görmedik hep anlattılar şöyleydi, böyle oldu hep dinledik ama yaşamadık yaşayanlar bilir diyorlar büyük zarar gören temel iki grup Ülkücüler ve Solcular. Milletimiz çok ezildi ve bunun ceremesini çok çekti bize böyle anlatıldı.


Tarih yine bizi bir 12 Eylül sabahı yeni bir ayrıma götürüyor. Bu ayrımı tek başına bir Anayasa hazırlayıp uzlaşma olmadan halkın karşısına sunan Ak Parti hükümeti ve karşısında duran iki muhalefet partisi MHP ve CHP yani; ülkücüler ve solcular. Hükümet Evet yanlısı neden evet dediklerini şöyle anlatıyor; 12 Eylülden hesap sormak için ama üzerinden 30 yıl geçtiğini unutmuşlar galiba ve böyle bir şeye gönülden kabul etmesi gereken partiler; MHP ve CHP Hayır oyu kullanmayı öneriyor. Neden hayır dediklerini anlatmaya çalışıyorlar ama bana göre ikisi de sözde anlatmaya çalışıyorlar.

 Referandum da halk Anayasada yapılan bazı değişiklikleri oylayacak ama tam bir seçim havası kıvamında yürütülüyor. Liderler olarak kabul ettiğimiz parti başkanları halkın karşısına çıkıp neden hayır neden evet demeleri gerektiğini tam olarak anlatması gerekirken; boy, sop, ağız bozma, birbirlerine sataşma, ırkçılık vs bir sürü boş şeylerle halkı kandırıyorlar. Halk neyi oylayacağını bilmiyor. Ulusal kanallar ve gazeteler bu konuda fazla aydınlatıcı davranmıyorlar. Evet oyu kullanacak olanlar genelde kırsal kesimde yaşayan insanlarımız neden evet dediklerini sorunca pkk hayır diyor siz pkklı mısınız, din elden gidiyor, artık devlet Müslümanların eline geçsin sanki uzaydan yönetiliyoruz, bundan önceki başbakanlarımızın biri Hıristiyan, diğeri Buda, bir başkası Ateist sanki hepsi Müslüman’dı. Pkk ya gelince evet diyecekler nedeni ise her zaman dışarıdan yönetiliyordu. ABD ve AB evet istediği için evet diyeceklerdir. Hayır oyunu kullanacak kişiler ise daha çok şehirde yaşayan ne yaptığını bilen üniversite mezunu neden hayır dediklerinde bir şeyler söyleye bilen kişiler.

Anayasa halkı uzlaştırması gerekirken böyle bir şeyin daha ayırdığı bir seçime gidiyoruz insanların evetçi ve hayırcı oldukları sanki partiye o vereceklermiş gibi böyle bir ortamda sanırım hayır demek daha doğru olacak gibi. Bizi yönetmesi için seçtiğimiz 510 milletvekilinin üzerinde anlaşamadığı veya iki kişinin hazırladığı bir anayasayı 75 milyonu anlaşmaya çağıran hükümeti mi? Suçlamalıyız bu ayrım için. 12 Eylül akşamı ülkemiz olarak yeni bir sınavdan daha çıkacağız. Milletimiz için Allahtan her zaman en hayırlısını dilemekten başka temennimiz olmamalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder